Europa wil verbod op plastic verpakkingen

28 Mei 2018

Als het aan het EU-bestuur ligt, komt er een verbod op het gebruik van milieubelastende wegwerpartikelen. Het gaat hierin voornamelijk om plastic verpakkingen die belastend zijn voor het milieu zoals rietjes, roerstaafjes en wegwerpbestek. 

“Brussel stelde in januari al als doel dat alle plastic verpakkingen in de EU in 2030 recyclebaar of herbruikbaar moeten zijn. Ook wordt er overwogen of er een EU-belasting zou moeten komen.

“We moeten nu handelen”, aldus vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie. Hij roept de lidstaten en het Europees Parlement op de voorstellen binnen een jaar goed te keuren.” – Lees hier het hele artikel van RTL Nieuws 

Deze acties zijn niet zomaar ontstaan. De afgelopen jaren is het probleem van plastic in onze oceanen steeds zichtbaarder. De milieuvervuiling en schade aan flora en fauna die hiermee veroorzaakt wordt is erg groot. Zo duurt het bijvoorbeeld 450 jaar voordat een PET-fles is afgebroken in de oceaan. Ook worden er steeds meer plastic resten in de maag van dieren aangetroffen.

Ook NIQ Supplies vindt dat het tijd is voor actie. Naast dat alle disposables van NIQ Supplies gemaakt worden van papier, gaat NIQ Supplies de komende jaren ook investeren en ontwikkelen in: duurzaam afbreekbare disposables (duurzame verpakkingen), milieu ontlastende processen en het maatschappelijke belang.

Categories: Geen categorie

1 Comment

Een WordPress commentator · 30 januari 2018 at 21:14

Hoi, dit is een reactie.
Om te beginnen met beheren, bewerken en verwijderen van reacties, ga je naar het Reacties scherm op het dashboard.
Avatars van auteurs komen van Gravatar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *